Тимчасові екзаменаційні центри НМТ-2023 за кордоном

 

Упродовж останніх тижнів Міністерство освіти і науки України, а також Український і Донецький регіональний центри оцінювання якості освіти активно комунікували з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій інших держав, а також із посольствами України в них щодо можливостей провести НМТ за кордоном.

Наразі підтверджено домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах:

- Австрія.

- Азербайджан.

- Болгарія.

- Велика Британія.

- Данія.

- Естонія.

- Ірландія.

- Іспанія.

- Італія.

- Канада.

- Латвія.

- Литва.

- Німеччина.

- Польща.

- Португалія.

- Румунія.

- США.

- Фінляндія.

- Франція.

- Чехія.

- Швеція.

Під час додаткової сесії учасники зможуть пройти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.

Зауважимо, що перемовини з окремими закордонними установами / організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Польщі, Туреччині, Хорватії, Швейцарії, ще тривають, тож є можливість, що кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте.

Під час реєстрації, що вже розпочалась і триватиме з 3 квітня до 3 травня включно, вступники, які планують проходити тестування за кордоном, матимуть змогу вибрати із наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт. Якщо пізніше з’явиться більш зручна для вас локація, ви зможете до 7 травня включно змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий до вашого місцеперебування під час проведення НМТ населений пункт. Про нові локації ми повідомлятиметься на сайті УЦОЯО 

Команда УЦОЯО наголошує, що за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання, тож у разі вичерпання доступних місць у певному населеному пункті певної країни, воно стане недоступним для вибору. Також вступникам радять звернути увагу, що деякі локації будуть доступні тільки в межах додаткової сесії НМТ.

НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.