Участь науковців УІПА у міжнародній конференції ICTTE 2021, Ямбол, Болгарія

 

Науковці Української інженерно-педагогічної академії взяли участь у Міжнародній конференції «ICTTE – 2021 International Conference on Technics, Technologies and Education», яка відбулася з 3 по 5 листопада у місті Ямбол на базі факультету техніки і технологій Тракійського університету у Старій Загорі (Болгарія).

Цього року конференція була проведена у онлайн-форматі. Організатори конференції: Ямболське відділення Спілки вчених Болгарії (USB), Балканське товариство інженерів-текстильників (BASTE) та Академічне товариство комп’ютерних систем та інформаційних технологій Болгарії (AOKSIT).

На конференції науковці УІПА презентували проєкт Erasmus+ PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні».

Цього року на конференції було представлено 4 статті у наукових секціях «Технології в інженерній освіти» та «Машинобудування, сільське господарство та транспорт», а саме: «Педагогічні інновації в інженерній освіті: технології та перевернутий клас»; «Розробка квест-ігор у процесі навчання студентів технічних спеціальностей»; «Формування Soft skills професіоналів у контексті відкритої освіти»; «Забезпечення якості з'єднань паливної апаратури в умовах серійного виробництва методом ступеневого комплектування».

Українську інженерно-педагогічну академію на ICL2021 представляли: ректор академії, доктор педагогічних наук Олена Коваленко, проректор з науково-педагогічної роботи, доктор технічних наук Олександр Купріянов, професор кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики, доктор педагогічних наук Тетяна Бондаренко, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти, доктор педагогічних наук Галина Єльникова, доцент кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики, кандидат педагогічних наук Павло Васюченко, керівник Центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності Роман Нестеренко.

Наукові розробки науковці УІПА представляли в співавторстві з представниками Polytechnic Institute of Portalegre, Portugal; НТУ «Харківський політехнічний інститут»; «Харківським національним університетом радіоелектроніки»; «Харківським національним педагогічним університетом імені Г.С. Сковороди»; «Державним закладом вищої освіти «Університетом менеджменту освіти» НАПН України».

Праці конференції ICTTE 2021 після процесу експертної рецензії буде опубліковано в Journal IOP Conference Series: Materials Science and Engineering. Книги цієї серії індексуються в Web of Science.