Представники УІПА долучилися до передстартової онлайн-зустрічі ERASMUS+ BIP «Механізми впровадження універсальних підходів до навчання комплаєнс-менеджменту»

 

На шляху до підтримки міжнародного співробітництва у вищій освіті університети Європейського Союзу та України об’єднали зусилля для розробки та впровадження проєкту ERASMUS+ Blended Intensive Programme «Mechanisms for Implementing Universal Approaches to Compliance Management Education in EC HEI and Ukrainian HEI».

Предстартова зустріч проєкту відбулася 4 січня на платформі MS Teams. Порядок денний включав привітання від менеджера проєкту Dr. Anna Fomenko, ключову доповідь від Prof. Dr. Ali Arnaout за темою «Key Implementation Aspects of the Blended Intensive Programme (BIP): Kick Off Phase 2» та дискусію представників університетів-партнерів. Основна увага учасників була зосереджена на обговоренні програми першої онлайн-фази Blended Intensive Programme за тематикою Compliance Management Education, реалізація якої передбачається в лютому 2024 році.

Українська інженерно-педагогічна академія запрошена до участі у цій міжнародній програмі. Від УІПА у заході брали участь:

− координаторка ініціативи від академії, завідувачка кафедрою економіки та менеджменту проф. Вікторія ПРОХОРОВА;

− проректорка з науково-педагогічної роботи, проф. Марина ВАСИЛЬЄВА;

− керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності академії Роман НЕСТЕРЕНКО;

− доцент кафедри маркетингу та торговельного підприємництва Вероніка ЄВЧЕНКО;

− доцент кафедри економіки та менеджменту Юлія ДУДНЄВА.

ERASMUS+ Blended Intensive Programme реалізується за ініціативи Університету Вісмара (Німеччина) та за участі таких університетів як: Будапештська бізнес-школа (Угорщина), Університет Пуатьє (Франція), Тороський університет (Туреччина), Університет Португальський Інфанте Д. Генріке (Португалія) та Українська інженерно-педагогічна академія. Колективна зосередженість на розвитку освіти з Compliance Management підкреслила глобальну зацікавленість взаємодії університетів ЄС з університетами України.

Ця зустріч стала значним кроком на шляху до пошуку шляхів гармонізації освітнього ландшафту, подолання прогалин і формування спільного бачення освіти в галузі комплаєнс-менеджменту в різних країнах. Дух активної взаємодії, продемонстрований університетами-учасниками, задає тон для подальшої плідної співпраці.