Делегація УІПА в рамках офіційного візиту в рамках Erasmus+ проєкту CRED4TEACH зустрілась з послом України в Чорногорії

 

В рамках робочого візиту до міста Подгориця, Чорногорія 24 квітня професорка кафедри інформаційних компʼютерних технологій та математики Тетяна Сергіївна БОНДАРЕНКО та керівниця групи з наукової діяльності, доцентка кафедри автоматизації, метрології та енергоефективних технологій Ганна Сергіївна ГРІНЧЕНКО зустрілись з послом України в Чорногорії Олегом ГЕРАСИМЕНКО та обговорили питання імплементації результатів ERASMUS + проєкту CRED4TEACH «Мікрокваліфікації на основі MOOC для професійного розвитку викладачів» в освітньому просторі Чорногорії для української та чорногорської освітньої спільноти.

Викладачки відвідали український осередок в Чорногорії – Українську асоціацію «Добра справа» та познайомилися з очільницею та координаторкою Оксаною КІЯШКО, з якою були намічені плани для спільної роботи та допомоги українській діаспорі в Чорногорії, особливо що стосується питань підвищення кваліфікації українок в Чорногорії, можливостей навчання молоді та співпраці в рамках спільних заходів.

Також українки доєдналися до традиційного чорногорського маршу на підтримку України у м.Цетиньє, Чорногорія. Марш починається від палацу Короля Ніколи і закінчується приміщенням колишнього російського посольства. Від 24 лютого 2022ь року цетиняни щомісяця виходять на Марш на підтримку України і в засудження росііської агресії. Перші сто днів війни активісти м.Цетиньє (перша столиця Чорногорії) щодня організовували марш. Подія широко висвітлюється у місцевій пресі. У річниці нападу до маршу долучаються посли, дипломати, урядові та громадські діячі.