УІПА розпочинає співпрацю з Батумською державною морською академією (Грузія)

 

Українська інженерно-педагогічна академія та Батумська державна морська академія (Грузія) підписали Меморандум про співробітництво.

Метою цього Меморандуму є сприяння та розширення міжнародного розуміння, розвитку та дружби між нашими ЗВО шляхом стимулювання та підтримки академічної, професійної та міжкультурної діяльності та проєктів, спрямованих на студентів, співробітників та викладачів обох установ: Батумської державної морської академії та Української інженерно-педагогічної академії.

Меморандум охоплює співпрацю в галузі академічних досліджень та освіти з метою підвищення міжнародного освітнього та дослідницького середовища обох академічних установ.

Сторони мають намір співпрацювати у проведенні дослідницьких проєктів, обміні викладачами, науковцями, співробітниками та студентами, розробці та створенні спільних програм, які будуть узгоджені між закладами, а також для проведення конкретних досліджень.

Меморандум передбачає розвиток співпраці за такими напрямками:

- обмін студентами;

- обмін академічним персоналом для навчання та досліджень;

- співпраця в рамках дослідницьких проєктів та наукових публікацій;

- організація спільних семінарів, конференцій та інших наукових заходів;

- розробка спільних та дворівневих програм;

- організація спільних культурних заходів, спрямованих на сприяння міжнародному взаєморозумінню;

- візити з наукової діяльності;

- спільні навчальні програми/проєкти;

Батумська державна морська академія є міжнародною акредитованою морською школою з вищою освітою в м. Батумі, Грузія. В ньому навчаються близько 3000 студентів. Основною функцією установи є підготовка кваліфікованих кадрів для працевлаштування на морському торговельному флоті та інфраструктурі морського транспорту. Академія має три факультети: навігаційний факультет, факультет інженерії і факультет бізнесу та менеджменту.