Відбулися важливі переговори УІПА з FHWS, Баварія, Німеччина

 

Представники Української інженерно-педагогічної академії провели плідні переговори про розвиток співпраці та кооперації з Університетом прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт (FHWS).

Делегація УІПА відвідала партнерський виш у відповідності до меморандуму про співпрацю між нашими ЗВО та зустрілася з представниками міжнародної служби університету FHWS.

Під час зустрічі з Dr. Daniel Wimmer та Nataliya Kudelya, перш за все, було обговорено можливості зарахування студентів УІПА, які, у зв’язку з війною стали вимушеними переселенцями, до Німеччини та інших країн ЄС на навчання до FHWS за програмами міжнародної кредитної мобільності.

Також під час перемовин обговорювалися плани на співпрацю у подальшому, зокрема виявлення інтересів учених FHWS у галузі спільних з представниками УІПА досліджень та підготовки спільних наукових та освітніх проєктів: DAAD, ERASMUS+, Horizon Europe;

Крім того представників Української інженерно-педагогічної академії дуже зацікавив досвід FHWS у організації Кампусу професійного розвитку, Центру кар’єри, магістерської програми «Поведінкове консультування», програм Дуального навчання, інтернаціоналізації, тощо.

Відбулося обговорення можливих ініціатив співпраці з факультетом прикладних соціальних наук та особливо з командою магістерської програми міжнародної соціальної роботи з біженцями та мігрантами і міжнародної служби університету FHWS щодо адаптації українських біженців до життя у Німеччині та німецького ринку праці.

Особлива увага приділялася можливостям співпраці з організації професійних практик для студентів, підвищення кваліфікації для викладачів та розбудові партнерства з факультетами: прикладних соціальних наук; архітектури та будівництва; комп'ютерних наук та бізнес-інформаційних систем; економіки та бізнес-адміністрування.

Дякуємо партнерам з університету прикладних наук Вюрцбург-Швайнфурт за теплий прийом та надані можливості для академічної спільноти УІПА.