Оголошено конкурс на участь у проєкті «Інноваційний університет і лідерство. Фаза VI»

 

Академічну спільноту Української інженерно-педагогічної академії запрошують взяти участь у конкурсі проєкту «Інноваційній університет і лідерство: Фаза VI: моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя».

Головна ідея проєкту полягає в ідентифікації потенційних лідерів змін в українських університетах, які знаходяться на позиціях керівників академічних та управлінських підрозділів, науково-педагогічного персоналу та готові вже невдовзі взяти на себе відповідальність за модернізацію української вищої школи.

Для відібраних учасників буде забезпечено високоякісний тренінг з особливостей реалізації академічної автономії в умовах сучасної європейської вищої школи, вивчення польського досвіду побудови програм розвитку університетів в системі life long leaning, допомоги у створенні персональної мережі корисних та перспективних контактів, реалізації інноваційних мікропроєктів в своїх закладах вищої освіти та університетських центрах, долучення до спільноти учасників проєкту.

Мета: підготовка двох груп академічних лідерів, що мають бажання та здатні сприяти впроваджуванню в практики української вищої школи сучасних моделей академічної автономії (група K: 9 жовтня – 5 листопада 2022 р.), орієнтовані на вивчення польського досвіду побудови програм розвитку університетів в системі life long leaning (група L: 6 листопада – 3 грудня 2022 р.) і передбачає інтенсивне тренінгове навчання в Україні та Польщі та підготовку й реалізацію відповідних індивідуальних мікропроєктів.

Схема реалізації проєкту:

− На попередньому етапі Всеукраїнський конкурс претендентів на участь у проєкті (конкурсна комісія включає співорганізаторів проєкту з Польщі та України).

− На першому етапі (в Польщі – Варшава та Краків) тренінг (2 тижні) з проблематики відповідних модулів, а по його завершенні серія консультацій та індивідуалізованих зустрічей (2 тижні) з представниками академічного менеджменту, викладацького персоналу, органів державного та комунального управління, наукових установ, фондів, недержавних організацій, мас- та соціальних медіа та іншими стейкхолдерами в рамках проблематики модулів.

− На другому етапі (в Україні) учасники проєкту за допомоги польських та українських консультантів готують мікропроєкти (як індивідуальні, так і групові) з удосконалення роботи своїх університетів, академічних центрів, або, навіть, всієї системи вищої освіти України в обраних напрямах.

Підсумком проєкту виступає презентація підготовлених мікропроєктів та їх пропозиція Міністерству освіти і науки України, Спілці ректорів ЗВО, власним університетам на підсумковій конференції в червні-липні 2023 р. (з прикладами презентацій попередніх фаз можна познайомитися на сайті Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики»  

Заявка має містити:

− CV кандидата українською та англійською мовами (з обов’язковим зазначенням своїх службових та особистих електронних адрес та телефонів).

− Мотиваційний лист (з визначенням групи, на участь в якій претендує кандидат, та напряму майбутнього мікро-проєкту).

− Рекомендаційний лист/листи (скан) та інформацію про осіб або особу, що рекомендують кандидата (прізвище, ім‘я, по-батькові, місце роботи та посада, електронна адреса та контактний телефон, дані інституції/ЗВО, що рекомендує кандидата).

− Відомості про наявність біометричного закордонного паспорта або наявність дійсної на період участі у відповідній групі шенгенської чи польської національної візи (відібраним учасникам, у яких відсутня ця умова, буде надано допомогу в оформленні віз). 

Претенденти на участь в обох групах мають до 20 липня 2022 року (до 18:00) надіслати заявки на участь в проєкті електронною поштою на адресу Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Оскільки вся документація претендентів подається лише в електронній формі, вона має бути належної якості, що виключає копіювання за допомогою мобільних телефонів.

Відбір учасників проєкту буде здійснено на конкурсній основі організаторами проєкту з української та польської сторони. 

Проєкт реалізується з 2014 року Міжнародним благодійним Фондом «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» та Громадською організацією «Спілка ректорів закладів вищої освіти України» за підтримки: Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України та під почесним патронатом Фундації польських ректорів – Інституту суспільства знань. 

Про проєкт