Кафедра харчових технологій, легкої промисловості і дизайну сумісно із кафедрою ресторанного, готельного та туристичного бізнесу Української інженерно-педагогічної академії 18 січня організували онлайн-зустріч для обговорення освітніх програм за спеціальностями 015 «Професійна освіта. Харчові технології (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» початкового (молодший бакалавр), першого (бакалаврського), другого (магістерського) рівнів вищої освіти та 181 «Харчові технології».
В онлайн-зустрічі взяли участь заклади вищої освіти: Луцький національний технічний університет, Херсонський державний аграрно-економічний університет, Дніпровський державний аграрно-економічний університет, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.
Метою зустрічі було обговорення освітніх програм зі стейкхолдерами, викладачами закладів вищої освіти та гарантами ОП для підвищення теоретичної та практичної спрямованості підготовки конкурентоспроможних майбутніх фахівців, а також напрацювання шляхів співпраці між закладами, які випускають фахівців за спорідненими спеціальностями.
Гаранти ОП:
- презентували особливості та ключові пріоритети вказаних ОП;
- підкреслили важливість залучення стейкхолдерів до розробки освітніх програм з метою покращення їх змісту відповідно до потреб сучасного ринку праці;
- ознайомили учасників онлайн-зустрічі з основними цілями, освітніми компонентами, що сприяють формуванню загальних і фахових компетентностей та досягненню програмних результатів навчання.
Представники кафедр харчових технологій, легкої промисловості і дизайну та ресторанного, готельного та туристичного бізнесу поділилися з колегами баченням сучасних проблем харчової промисловості та способами їх подолання відповідно до вимог сучасного ринку освітніх послуг. Зокрема д.фіз-мат.н., проф. Олег Литвин, д.т.н., проф. Ірина Цихановська, д.п.н. проф. Тетяна Лазарєва, к.х.н., доц. Олександр Александров, к.пед.н., доц.. Ольга Благий (каф. ХТЛПіД, УІПА) та к.т.н., доц. Тетяна Гонтар, к.т.н, доц. Г. Запаренко (каф. РГтаТБ, УІПА) сфокусували увагу на пропорційній теоретичній, практичній підготовці та достатньому врахуванні потреб здобувачів освіти в індивідуальній освітній траєкторії.
На зустрічі були обговорені перспективи впровадження дуальної освіти на основі договорів з підприємствами харчової галузі. Встановлено шляхи реалізації академічної мобільності, що можлива на основі договорів між ЗВО-партнерами.
Дякуємо колегам за професійний підхід та запропоновані зміни до освітніх програм, що покликані підвищити рівень підготовки здобувачів за спеціальностями 015 «Професійна освіта. Харчові технології (спеціалізації 015.37 Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» та 181 «Харчові технології».