Візит викладачки УІПА до Університету Жешува (Польща) у рамках реалізації міжнародної мобільності програми Erasmus+

 

У період з 3 по 7 травня професорка кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики Української інженерно-педагогічної академії Тетяна БОНДАРЕНКО взяла участь у програмі викладацької мобільності в Університеті Жешува, в рамках якої була низка заходів, пов’язаних із розширенням міжнародної співпраці.

Викладачка УІПА зустрілася із університетським координатором Еразмус+ Люциною КУСТРА-КЛЕЧЕК. За програмою мобільності були проведені наступні заходи:

‒ відвідування факультету комп’ютерних наук;

‒ знайомство із кафедрою, матеріальним забезпеченням, комп’ютерними класами та бібліотекою університету;

‒ проведення лекцій та відвідування занять.

Тетяна Бондаренко була присутня на іспиті із дисципліни «Програмна інженерія» для студентів іноземної групи. Відвідала лекції професора Кшиштофа БЕЛІНСКІ для студентів спеціальності «Комп’ютерні науки» із дисципліни «Мови програмування». Викладач проводив заняття в комп’ютерній аудиторії англійською мовою для студентів польської групи. Це була цікава задумка та подвійне завдання для студентів ‒ вправне володіння іноземної мовою, а також демонстрація та пояснення завдань із дисципліни. Студенти вправно відповідали на питання та розв’язували поставлені завдання. Професор Кшиштоф для проведення своїх занять використав комбіновані методи навчання: програму Microsoft Teams для перевірки домашніх завдань на кожному робочому місці, Гугл-диск для розміщення матеріалів та завдань для студентів. Протягом заняття викладач послідовно перевіряв завдання кожного студента, переглядаючи екран кожного, додавав коментарі та виправляв помилки. Також професор застосовував практику «Асистент викладача», обирав кращих студентів для перевірки ними завдань інших студентів.

Професорка кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики Тетяни Бондаренко провела лекцію для студентів факультету комп’ютерних наук на тему «AI and pedagogical innovation: how ChatGPT is impacting our practices».

Українська інженерно-педагогічна академія має тривалу співпрацю із Жешувським університетом. Викладачі Академії брали участь у програмах міжнародної мобільності. А також було налагоджено тісні зв’язки із кафедрою харчових технологій. Так, студентка Валерія ХАРТФІЛІЯ протягом весняного семестру навчалася в університеті, опановувала нові технології харчової галузі та успішно склала сесію. В рамках візиту Тетяна Бондаренко зустрілася із нашою здобувачкою. Валерія поділилася позитивними враженнями та цікавими особливостями навчання у Жешувському університеті.

Візит відбувався у рамках програми Erasmus+ КА171 міжнародної кредитної мобільності викладацького складу з University of Rzeszów.