Представниці УІПА взяли участь у тренінгу від Харківського ОЦСС

 

Представниці Української інженерно-педагогічної академії доцентка кафедри практичної психології, к.психол.н. Наталія КУЧЕРЕНКО та магістрантка кафедри Ольга КАЙДАЛОВА в рамках Меморандуму про співпрацю та на запрошення Харківського обласного центру соціальних служб 12 липня взяли участь у тренінгу «Визначення потреб населення громади у соціальних послугах».

Спікерами заходу виступили:

‒ Ольга БОРЩ – директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА;

‒ Оксана РАДІЧ – директор Харківського ОЦСС;

‒ Ольга ЩЕРБАКОВА – заступник директора Харківського ОЦСС;

‒ Наталія АЧКАСОВА – методист вищої категорії відділу методичного забезпечення соціальної роботи та підвищення професійних компетенцій надавачів соціальних послуг Харківського ОЦСС;

‒ Ірина МАКАРОВА – юрист з питань адвокації Благодійного фонду «Право на захист».

В ході тренінгу було опрацьовано низку важливих питань порядок визначення потреб населення громади у соціальних послугах в умовах воєнного стану; структура та зміст процедури визначення потреб населення громади у соціальних послугах, її мета та залученість стейкхолдерів; ключові засади Порядку визначення потреб населення громади у соціальних послугах; інструменти визначення потреб населення громади у соціальних послугах. Також було обговорено і засади надання першої психологічної допомоги, самодопомоги, профілактики емоційного та професійного вигоряння, в першу чергу серед соціальних працівників.

Дякуємо за запрошення та підняття важливих тем.