Форум лідерів студентського самоврядування «Студентський світ без кордонів»

 Третій форум лідерів студентського самоврядування «Студентський світ без кордонів» відбувся 22 березня на базі Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту Української інженерно-педагогічної академії м. Бахмут.

Цьогорічна тема – «Ораторське мистецтво та публічний виступ». Організаторами Форуму виступила ініціативна група студентів ННППІ УІПА при підтримці організацій ЮНІСЕФ, ГО «СКЦ Задзеркалля» та «Молода енергія громад» при фінансовій підтримці Європейського союзу.

Третій форум лідерів студентського самоврядування «Студентський світ без кордонів» відбувся 22 березня на базі Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту Української інженерно-педагогічної академії м. Бахмут. Цьогорічна тема – «Ораторське мистецтво та публічний виступ». Організаторами Форуму виступила ініціативна група студентів ННППІ УІПА при підтримці організацій ЮНІСЕФ, ГО «СКЦ Задзеркалля» та «Молода енергія громад» при фінансовій підтримці Європейського союзу. Партнер Форуму – Управління молодіжної політики та у справах дітей Бахмутської міської ради.

На урочистому відкритті Форуму з привітальним словом виступили керівник інституту Коломієць Валерій, начальник управління Махничева Людмила, Голова ГО «СКЦ «Задзеркалля» Олександр Кашлаков та координатор «Молода енергія громад» у Донецькій області Дерев’янко Тетяна. Вони побажали усім учасникам успіхів, творчих ініціатив, подякували всім за активність, бажання робити зміни, а також зауважили, що готові і надалі підтримувати ініціативи молоді та сприяти їх успішній реалізації.

Участь у Форумі взяли 53 студенти навчальних закладів та лідерів молодіжних організацій міста Бахмут, які готові змінювати на краще місто і країну. Молоді, амбітні та цілеспрямовані люди прийшли придбати та покращити свої компетенції вміння використовувати ораторське мистецтво як інструмент не тільки впливу, але й взаємодії зі співрозмовниками, а також при співпраці з місцевою владою та з органами самоврядування.

Протягом дня проходили тренінги на знайомство та «Майстерність публічного виступу та впевненості» з Кирилом Семеновим, воркшопи «Мистецтво промови: риторика і ораторська майстерність» з Поточаком Іллею та Трашутіною Тетяною. Представник Бахмутського міського центра зайнятості Ксенія Насонова запропонувала кожному учаснику презентувати себе в сфері професійних та особистісних інтересів та залучила слухачів тренінгу до інтерактивних вправ, спрямованих на оволодіння стратегією зменшення внутрішньої напруги та підвищення рівня стресостійкості.

Для підтримки тонусу, веселої атмосфери та закріплення навиків, що учасники придбали протягом дня, були проведені інтерактивна гра «Країна гідності» та інтелектуальна гра «Дебати», де кожний учасник Форуму відчув себе у ролі депутата та зрозумів для себе наскільки важко приймати політичні рішення. Інші учасники могли відпочити у гральній кімнаті за настільними іграми: «Дженга», «Кульбуто», «Квадро-еластик», «Джаколо» та «Еластик».

Учасники Форуму дізналися про U-Report – швидкий і зручний інструмент опитувань, який збирає думку молоді про те, як вони бачать зміни у країні та її майбутнє.

Завершення Форуму пройшло у неформальній, теплій обстановці, кожен учасник висловив свою думку щодо проведеного заходу та отримав сертифікат учасника.