На базі УІПА пройшов Всеукраїнський науковий форум «Адаптивні процеси в національній системі освіти»

 

На базі Української інженерно-педагогічної академії 30 та 31 січня пройшов V Всеукраїнський науковий форум «Адаптивні процеси в національній системі освіти» Школи адаптивного управління соціально-педагогічними системами, керівником якої є д.пед.н., проф. кафедри педагогіки методики та менеджменту освіти УІПА Єльникова Галина Василівна. Робота форуму проходила за такими напрямами: Методологія адаптивного управління в освіті; Комунікативна компетентність керівника в контексті управлінської діяльності; Адаптивне управління соціальною роботою в закладах освіти; Активізація адаптивних процесів у діяльності закладів загальної середньої освіти; Забезпечення якості освітнього процесу; Медіакомунікації в освіті; Адаптивна система в освіті: теорія та практика; Лідерство та менеджмент в закладах загальної середньої освіти.

Всеукраїнський науковий форум проходив у режимі вебінару. Трансляція доповідей та виступів проходила на базі кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики. Технічну та організаційну підтримку форуму здійснювали Громов Євген Володимирович – к.пед.н., доц. кафедри інформаційних, комп’ютерних технологій і математики УІПА; Павленко Олена Вікторівна – методист науково-методичного центру професійно-технічної освіти м. Харкова та Харківської області.

У роботі форуму взяли участь науковці і практики Волинського, Дніпропетровського, Запорізького, Київського, Маріупольського, Полтавського, Рівненського, Сумського, Тернопільського, Харківського, Чернівецького, Чернігівського регіонів. Також до роботи форуму в режимі вебінару підключилися учасники із Білорусі. Викладачі та методисти закладів професійної (професійно-технічної) освіти м. Харкова та Харківської області взяли активну участь в обговоренні досліджень на актуальні теми форуму.

Бажаємо подальших успіхів учасникам Всеукраїнського форуму та активної роботи Школі адаптивного управління соціально-педагогічними системами.