УІПА підписала протокол приєднання до Меморандуму про створення та розвиток мережі UaReNet

 

Українська інженерно-педагогічна академія приєдналася до підписантів Меморандуму про створення та розвиток всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet (Ukrainian Recognition Network) та увійшла до складу Всеукраїнської мережі визнання кваліфікацій UaReNet.

02 березня 2020 року у Києві відбулася установча конференція Всеукраїнської мережі з визнання кваліфікацій UaReNet. Організаторами конференції виступили Міністерство освіти і науки України, Національний інформаційний центр академічної мобільності ENIC Ukraine.

Конференція проходила за участю представників керівного складу МОН України та ENIC Ukraine, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, почесних іноземних гостей і представники 85 закладів вищої освіти України, які першими прийняли рішення про приєднання до мережі.

Почесними гостями конференції були представники Єврокомісії, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури (EACEA), Європейського реєстру забезпечення якості освіти (EQAR), Європейської студентської ради (ESU), профільних Міністерств країн ЄПВО, хедлайнерів міжнародної мережі національних інформаційних центрів академічної мобільності ENIC-NARIC, представники Національного офісу ERASMUS+.

Головною метою Мережі є об'єднання зусиль задля пошуку спільних, прозорих інструментів та рішень для покращення практик визнання іноземних кваліфікацій в Україні, що ґрунтується на принципах Конвенції про визнання кваліфікацій з вищої освіти в європейському регіоні (Лісабон, 11 квітня 1997 р.), Глобальної конвенції про визнання кваліфікацій вищої освіти (Париж, листопад 2019 р.) та Європейських стандартах і рекомендаціях для гарантії якості у вищій освіті.

Участь у Мережі дозволить УІПА запровадити власну або вдосконалити діючу практику процедури визнання кваліфікацій, ознайомитися з досвідом визнання міжнародних партнерів та впровадити найновітніші напрацювання в цій сфері, підвищити кваліфікацію персоналу.