Пані Хайді Фрайштедт стала Почесним доктором Української інженерно-педагогічної академії (Doctor Honoris Causa)

 

Після відкритої лекції 22 вересня пані Хайді Фрайштедт на тему «Демографічні зміни як можливість для нових концепцій в амбулаторній допомозі» (Demographic change as an opportunity for new concepts in outpatient care), що була прочитана on-line, проректор з наукової роботи УІПА Олександр Купріянов вручив диплом Почесного доктора Української інженерно-педагогічної академії (Doctor Honoris Causa) Хайді Гертруд Ірмгард Фрайштедт, науковцю в галузі соціальної роботи і соціальної педагогіки з Німеччини.

Оскільки внаслідок карантинних обмежень пані Фрайштедт не змогла особисто приїхати в Україну, за дорученням Вченої ради академії диплом Почесного доктора безпосередньо вручили директору міжнародного відділу Оффенбурзької академії психотерапії Олені Веприцькій і проф. Райнеру Шрайберу, експерту.

На підставі аналізу наукових досліджень, що поєднують теорію і практику, виходячи з демографічних змін в Німеччині та на основі своїх особистих досягнень в створенні і організації догляду за похилими людьми, а також створенні освітніх програм для дітей та підлітків з особливими освітніми потребами для інтегрування в звичайну школу, а також високого рівня її професійних, педагогічних, адміністративно-суспільних досягнень та планів продовження співробітництва з УІПА, Вчена рада на своєму засіданні обрала пані Хайді Гертруд Ірмгард Фрайштедт Почесним доктором Української інженерно-педагогічної академії з наданням Диплома Почесного доктора (Doctor Honoris Causa) Української інженерно-педагогічної академії.

В процесі співпраці з Українською інженерно-педагогічною академією в галузі педагогіки пані Х. Фрайштедт були отримані істотні наукові результати, використані в академії при розробці бакалаврських та магістерських навчальних планів і програм з педагогіки і інклюзивної освіти для підготовки іноземних і українських студентів за освітньою програмою «Освітні, педагогічні науки».