Участь УІПА в програмі Британської Ради «Досконалість викладання і навчання у вищій освіті» та розробка нової стратегії вдосконалення викладання

 

Українська інженерно-педагогічна академія продовжує співпрацю з представництвом Британської Ради та Advance HE в Україні в рамках Teaching Excellence Programme.

Учасниками міжнародного проєкту від академії стали науково-педагогічні працівники:

- Купріянов Олександр Володимирович, професор, доктор технічних наук, проректор з наукової роботи;

- Бондаренко Тетяна Сергіївна, доктор педагогічних наук, професор кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики;

- Корнюш Ганна В’ячеславівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва;

- Воловчук Наталія Миколаївна, кандидат філософських наук, ст. викладач кафедри краєзнавчо-туристичної роботи, гуманітарних та соціальних наук.

В період з 2 по 23 листопада команда проєкту від УІПА взяла участь у серії вебінарів від провідних британських фахівців з розвитку вищої освіти, а саме:

- 2 та 12 листопада Кеті Райт, помічник директора центру Knowledge, Innovation & Delivery та Керолайн Бреннан, викладач Advance HE провели онлайн-сесії «Благополуччя студентів», на яких розроблялися ідеї спільної роботи з підтримки благополуччя студентів.

- 16 листопада Джон Ансворт, професор, викладач курсу Центру вдосконалення викладання провів сесію з розробки стратегії викладання, на якій була визначена послідовність діяльності та результатів планування стратегії подальшого розвитку впровадження досвіду міжнародних педагогічних практик на базі Української інженерно-педагогічної академії.

- 23 листопада Тім Хінчліф, викладач Advance HE, керівник з розробки та реалізації програм високого рівня викладання та індивідуальних консультацій на внутрішньому та міжнародному ринках провів вебінар «Почути голос учня: робота в партнерстві зі студентами», на якому були зважені переваги та недоліки співпраці зі студентами; розглянуті принципи, необхідні для успішного партнерства між викладачами та студентами; було проведено аудит існуючої практики студентського партнерства; була спланована стратегія створення нової та покращення існуючої практики студентського партнерства.

- 2 грудня на заключній зустрічі компоненту для управлінців Teaching Excellence Programme проректор з наукової роботи УІПА Олександр Володимирович Купріянов презентував стратегію вдосконалення викладання в Українській інженерно-педагогічній академії на 2021-2023 р.р.

У програму стратегії закладено такі цілі: мотивація науково-педагогічних працівників до постійного підвищення своєї педагогічної досконалості; поширення інноваційних навчальних практик, зокрема інформаційних мережевих технологій до широкого загалу викладачів; створення команди, що буде підтримувати сталий розвиток стратегії навчання і викладання; збільшення кількості і номенклатури інтерактивної мультимедійної техніки для візуалізації навчального процесу; постійне вдосконалення навчальних планів із залученням стекхолдерів. Представлена стратегія вже запроваджена в Українській інженерно-педагогічній академії. Чекаємо нових активностей від академічної команди.

 

«Програма вдосконалення викладання у вищій освіті України» (Teaching Excellence Programme) реалізується Британською Радою в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти НАПН України, Advance HE (Велика Британія) та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.