УІПА в проєкті EducationUSA «Академія лідерства з інтернаціоналізації/Internationalization Leadership Academy»

 

Професор кафедри інформаційних комп’ютерних технологій і математики Української інженерно-педагогічної академії Тетяна Бондаренко пройшла відбір для участі у програмі «Академія лідерства з інтернаціоналізації» («Internationalization Leadership Academy») EducationUSA, яка покликана об’єднати українських та американських викладачів університетів, а також їх студентів за допомогою віртуальних навчальних технологій.

Проєкт фінансується Державним департаментом США та Посольством США в Україні.

Розробка модулів здійснюється на основі технології СОІL – Collaborative Online International Learning. Це одна з провідних міжнародних організацій, орієнтована на нову галузь глобального мережевого навчання (GNL), в якій використовується методологія викладання та навчання, що забезпечує інноваційні економічно ефективні стратегії інтернаціоналізації.

Українська інженерно-педагогічна академія увійшла у 20-ку кращих українських університетів – учасників проєкту. Передбачається, що у ході проєкту відібрані представники провідних українських університетів разом зі своїми американськими колегами створять умови для віртуальних обмінів між американськими та українськими студентами у процесі вивчення спільно розроблених модулів.

20 грудня відбулася перша зустріч-знайомство, на якій було представлено таймлайн програми та спілкування з випускниками Академії 2020, також були представлені ментори з викладачів випускників програми попереднього року.