УІПА започатковує співпрацю з Албанією

 

Українська інженерно-педагогічна академія уклала угоду про академічне співробітництво з Університетом Ісмаїл Кемалі у Вльорі, Албанія. Це перший університет-партнер УІПА у цій балканській країні.

Підписана угода передбачає взаємовигідну співпрацю за широким спектром академічної діяльності, а саме:

- реалізація спільних наукових та освітніх проєктів;

- обмін досвідом та започаткування спільних програм у сфері інформаційних систем та комунікацій;

- взаємний обмін та співпраця професорів, дослідників, студентів та іншого персоналу як на рівні бакалавріату, так і на рівні магістратури та аспірантури;

- організація спільних літніх шкіл, семінарів та інших форм обміну знаннями з обох сторін;

- обмін літературою, підручниками та університетськими виданнями;

- співпраця у сфері реформ вищої освіти відповідно до Болонської та Лісабонської декларацій;

- обмін адміністративним персоналом з метою отримання необхідного досвіду та знань.

 

Університет Ісмаїла Кемалі (Ismail Qemali University of Vlore, IQUV) – державний університет, розташований у Вльорі, Албанія, що був заснований в 1994 році як Вльорський технологічний університет. На сьогодні за кількістю студентів є одним із трьох найбільших університетів Албанії, в якому навчається близько 10 000 студентів, а викладає близько 200 викладачів і професорів. В даний час IQUV складається з чотирьох факультетів: техніко-інжинірингових наук (Fakulteti i Shkencave dhe Inxhinierisë); суспільних та педагогічних наук (Fakulteti i Shkencave Shoqërore dhe Edukimit); економіко-юридичного (Fakulteti i Ekonomisë dhe Drajtesise) та медичного (Fakulteti i Mjekesise).