В УІПА успішно пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Якість, стандартизація та метрологічне забезпечення»

 

В Українській інженерно-педагогічній академії 25-26 січня на базі кафедри автоматизації, метрології та енергоефективних технологій разом з Громадською спілкою «Асоціація професійної та непреревної освіти» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Якість, стандартизація та метрологічне забезпечення».

Мета конференції полягала у вирішенні актуальних питань та обміну досвідом в галузі якості, стандартизації та метрологічного забезпечення з представниками закладів вищої та професійно-технічної освіти, наукових установ України і зарубіжжя (Литва).

25 січня в роботі конференції взяли участь представники провідних закладів вищої освіти, науково-дослідних організацій та об’єднань різних регіонів України, серед яких: Національний університет «Одеська політехніка», Національний авіаційний університет, Київський національний університет технологій та дизайну, ГО «Академія метрології України», Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, Інститут сцинтиляційних матеріалів Національної академії наук України, Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя та інші.

26 січня відбувся семінар зі здобувачами третього освітньо-наукового рівня вищої освіти, науковими керівниками, членами ради молодих вчених та стейкхолдерами за освітньо-науковою програмою «Якість, стандартизація та метрологічне забезпечення». Аспіранти та наукові керівники доповіли про плани та перспективи наукових досліджень та представили результати наукової діяльності.

Робота конференції проходила у онлайн-режимі. За результатами роботи конференції видано збірник тез доповідей.

Міжнародна науково-практична конференція «Якість, стандартизація та метрологічне забезпечення» пройшла на високому науково-організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною для широкого кола слухачів. Цьому сприяли змістовні доповіді та наукові дискусії, які надалі є підґрунтями для розвитку наукових здобутків та проєктів.