Розбудова співпраці УІПА з VET Centre Zirmunai (Литва)

 

Українська інженерно-педагогічна академія уклала договір про співпрацю з Центром професійної освіти та навчання «Жирмунай» (Литва).

Предметом договору є здійснення спільної діяльності у сфері підвищення якості професійної підготовки, сприяння підвищенню якості, інноваційної досконалості та інтернаціоналізації шляхом таких заходів:

- обмін управлінським, викладацьким і технічним персоналом;

- мобільність учнів, включаючи програми обміну студентами та спільні студентські заходи (студентські професійні олімпіади, творчі конкурси та навчальні візити);

- розробка та реалізація спільних дослідницьких та партнерських проєктів, у тому числі розробка офіційних пропозицій щодо фінансування таких ініціатив;

- співпраця в розробці систем управління якістю;

- проєктування та спільна участь у міжнародних програмах;

- спільна діяльність у виставках, конкурсах та промоції освітніх програм.

 

Центр професійної освіти та навчання «Жирмунай» розпочав свою діяльність у 2019 році, об’єднавши два сильні навчальні заклади: Вільнюську школу туризму та торгівлі та Вільнюський Жирмунайський навчальний центр ринку праці.

Центр ПТО Жирмунай пропонує якісну освіту для молоді, дорослих та працюючих. Це державний постачальник програм початкового та безперервного професійного навчання, що базується у Вільнюсі, з філіями, розташованими у північній, північно-східній та південній частинах Литви.

Центр пропонує широкий спектр курсів та відмінні умови в наступних областях та професіях:

- туризм, готельний та ресторанний бізнес;

- догляд та краса;

- соціальна робота та охорона здоров’я;

- бізнес, торгівля та адміністрація;

- інформаційні та комунікаційні технології.

Кількість студентів, які навчаються за програмами початкової професійної освіти, становить понад 1000 осіб, а курси навчання та перепідготовки для дорослих проходять приблизно 3000 чоловік на рік.