Розпочала роботу Міжнародна школа лідерства з соціального підприємництва для фахівців сфери професійної освіти в рамках House of Europe

 

Міжнародна школа лідерства була ініційована керівником центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності, старшим викладачем кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Української інженерно-педагогічної академії Романом Нестеренко.

Міжнародна школа лідерства реалізується за сприяння ГО «Інноваційна Генерація» (Харків, Україна) в рамках програми «Гранти на персональні проєкти в сфері соціального підприємництва» за фінансової підтримки House of Europe та Європейського Союзу.

До участі у Міжнародній школі лідерства зареєструвалося майже 300 представників професійної спільноти освітян України.

Серед зареєстрованих 167 осіб представляють заклади професійної (професійно-технічної) освіти, 21 представник навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти, науково-методичних центрів вищої та фахової передвищої освіти та Міністерства освіти і науки України. Заклади фахової передвищої освіти представляють 52 зареєстрованих, а вищої освіти – 29. Велику зацікавленість у роботі школи також продемонстрували представники громадських організацій, яких зареєструвалося загалом 22 особи. Також серед зареєстрованих є представники загальної середньої освіти, позашкільної освіти, неформальної освіти, фізичні особи підприємці та волонтери.

Слід зазначити, що 66 осіб серед зареєстрованих є внутрішньо переміщеними особами, 36 перебувають за кордоном, 10 перебувають у зоні бойових дій, прифронтових чи деокупованих територіях, а решта, на щастя, мають змогу проживати та працювати без релокації. Також слід зазначити, що наші учасники представляють більшість регіонів України. Найбільш активними були представники Харківської, Миколаївської, Дніпропетровської та Волинської областей.

В перший день Міжнародної школи лідерства з соціального підприємництва Роман Нестеренко розповів учасникам про цілі та задачі Школи, презентував Українську інженерно-педагогічну академію й її міжнародні проєкти Erasmus+ CBHE PAGOSTE та Create Creative Entrepreneurs, надав інформацію про ГО «Інноваційна Генерація», Громадську спілку «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти» та познайомив учасників з тренерами та викладачами Школи.

Тренерами та викладачами Міжнародної школи лідерства є досвідчені викладачі Університету Бедфордширу та Вестмінстерської бізнес-школи (Велика Британія), Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та Української інженерно-педагогічної академії (Харків, Україна).

Також у перший день Школи відбувся стартовий вебінар «Стати успішним соціальним підприємцем – необхідні навички та мислення» від професора Пола Бернса, який є почесним професором підприємництва в Університеті Бедфордшира.

Міжнародна школа лідерства триває з 16 червня по 21 липня і складається з 8 онлайн-зустрічей (вебінарів, тренінгів, сесій питань і відповідей) у застосунку ZOOM.

Метою Міжнародної школи лідерства є впровадження побудованого на кращих практиках Великої Британії та ЄС тренінгового курсу, за допомогою якого викладачі та майстри виробничого навчання системи професійної (професійно-технічної) освіти України зможуть окреслити для себе перспективи започаткування власного соціального бізнесу на додаток до своєї поточної викладацької практики.