Запрошуємо спільноту УІПА на відкриту лекцію професора Міхаеля Е. Ауера

 

Запрошуємо студентство та викладачів Української інженерно-педагогічної академії на відкриту лекцію професора Міхаеля Е. Ауера, генерального секретаря Міжнародного товариства з інженерної педагогіки IGIP, Почесного проректора Каринтійського університету прикладних наук (Австрія).

Лекція відбудеться у форматі онлайн за допомогою сервісу Zoom 22 березня, початок о 13:00. 

Приєднатись до лекції  можна за 15 хв. до початку.

Ідентифікатор конференції: 2023. 

Довідково.

Професор, доктор Міхаель Ауер понад 25 років був проректором і професором електротехніки в Каринтійському університеті прикладних наук у Філлаху, Австрія. Його наукова робота зосереджена на технологічно вдосконаленому навчанні та віддаленому робочому середовищі, особливо в інженерії. Протягом багатьох років він викладав мікроелектроніку в Університеті Клагенфурта. Крім того, працював запрошеним професором в університетах Аммана (Йорданія), Брашова (Румунія) та Патр (Греція).

Професор, доктор технічних наук, почесний доктор Міхаель Е. Ауер отримав ступінь інженера в 1971 році і ступінь доктора філософії в 1975 році, захистивши дисертацію на тему «Проєктування та аналіз схем емітерно-зв’язаної логіки» в Дрезденському технічному університеті. Його робочою сферою був аналіз та проєктування високошвидкісних інтегрованих мікроелектронних схем. В результаті цієї роботи було зареєстровано близько 14 патентів. Крім того, він проводив дослідження в галузі багатозначних логічних схем та їх застосування в мікроелектроніці. У 1978 році отримав ступінь доктора технічних наук (хабілітацію), захистивши дисертацію на тему «Багатозначні логічні схеми».

Він є автором або співавтором понад 230 публікацій та провідним членом численних національних та міжнародних організацій в галузі Інтернет-технологій. Він є автором або провідним редактором понад 25 книг.

Крім того, він є співголовою/членом програмних комітетів кількох міжнародних конференцій і семінарів, а також бере активну участь у організації наступних міжнародних конференцій як:

− засновник і голова щорічної міжнародної конференції «Інтерактивне навчання у співпраці» (ICL);

− засновник і голова щорічної міжнародної конференції «Дистанційна інженерія та віртуальні прилади» (REV);

− голова оргкомітету та багаторічний співголова щорічної міжнародної конференції «Інженерна освіта IEEE» (EDUCON);

− співзасновник і голова виконавчого комітету щорічної міжнародної конференції «Електронне навчання на робочому місці» (ICELW), а з 2020 року – «Конференції навчальних ідей» (TLIC) у Нью-Йорку, США;

− засновник і голова Науково-консультативних рад міжнародних конференцій «Інтерактивні технології мобільного зв’язку та навчання» (IMCL) та «Інтерактивне комп’ютерно-орієнтоване змішане навчання» (ICBL).

Він працює експертом та координатором дослідницьких проєктів, що фінансуються Європейським Союзом, і є членом експертних груп Європейської Комісії.

Міхаель Ауер є президентом-засновником та генеральним директором «Міжнародної асоціації онлайн-інженерії» (IAOE) з 2006 року, неурядової організації, яка просуває бачення нових робочих середовищ для інженерів у всьому світі. У 2009 році його було призначено членом Консультативної ради Європейської групи освітньої індустрії (ELIG). Протягом багатьох років він також є головою Консультативної ради Міжнародної асоціації електронного навчання (IELA).

Крім того, він є одним із засновників «Глобального консорціуму онлайн-лабораторій» (GOLC). GOLC є результатом ініціативи, започаткованої в 2009 році в Массачусетському технологічному інституті для координації роботи над освітніми онлайн-лабораторіями в усьому світі.

З 2010 по 2016 рік був президентом «Міжнародного товариства інженерної педагогіки» (IGIP). Зараз він є Генеральним секретарем IGIP.

У 2015 році був обраний президентом Міжнародної федерації товариств інженерної освіти (IFEES) на період 2016-2018 років. У 2018 році був призначений одним з президентів Інституту науки про дані та штучного інтелекту, Гонконг (IDSAI), а з 2020 року є президентом Міжнародного інженерно-технічного інституту (IETI).

Як засновник і власник, Міхаель Ауер наразі займається основною сферою діяльності «CTI Global», яка фокусується на підтримці та просуванні освітян у публікації їхніх ідей, результатів та досвіду наукової роботи, пропонуючи особливі умови для країн з низьким рівнем доходу за участю багатьох волонтерів з усього світу.

Під час роботи на посаді президента і Генерального секретаря «Міжнародного товариства з інженерної педагогіки» (IGIP), Міхаель Ауер надавав українській національній секції IGIP, а також викладачам УІПА значну допомогу в організації роботи з інженерно-педагогічного напрямку та участі у відповідних конференціях.