Участь представника УІПА у чесько-українському проєкті «Підтримка відновлення освіти в Україні»

 

З 19 по 23 червня у місті Трускавець на базі готелю «Старий дуб» відбувся комплексний тренінг «Управління школою в кризових ситуаціях» в рамках чесько-українського проєкту «Підтримка відновлення освіти в Україні», організованого чеською громадською організацією «Асоціація з міжнародних питань» (АМО) за підтримки Міністерства закордонних справ Чехії.

Мета проєкту:

- посилення компетенції українських освітян у сфері кризового управління та освітнього менеджменту;

- підвищення знань про well-being та soft skills як засобів психологічної підтримки усіх учасників системи освіти;

- гуманітарна та психологічна підтримка партнерів та вчителів з України.

Українську інженерно-педагогічну академію на заході представляв керівник Постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, старший викладач кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Роман НЕСТЕРЕНКО.

Навчання проводили Зденка ВАҐНЕРОВА, координаторка міжнародних освітніх проєктів АМО, Їржі ТРУНДА, директор базової школи Вратіславова та викладач чеських університетів і Марія ГАВРИЛЮК, вчителька чеської мови базової школи Вратіславова (м. Прага).

Учасники тренінгу протягом п’яти навчальних днів знайомилися з менеджментом школи в кризових ситуаціях, обговорювали проблематику адаптації українських дітей у чеських школах; займалися проєктним менеджментом та управлінням проєктами; писали проєкт для отримання міні-гранту.

Під час навчання учасники курсу розглянули принципи антикризового менеджменту, питання проєктного менеджменту, застосування штучного інтелекту в умовах управління закладом освіти, особливості прийняття рішень у вимірі викликів сьогодення, вплив реалій війни на процес управління освітнім закладом з урахуванням неочікуваних ризиків.