Здобувачка УІПА закінчила Школу волонтерів «AVA» та взяла активну участь у проєкті для дітей від ЮНІСЕФ «Спільно. Точки зустрічі»

 

Здобувачка Української інженерно-педагогічної академії, колишня голова студентського сенату Тетяна КОСТРОВА успішно закінчила Школу волонтерів «АVA».

Школа волонтерів «AVA» – це проєкт Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харкова. Завданням школи було:

- популяризація волонтерського руху;

- популяризація здорового способу життя;

- неформальна освіта молоді міста Харкова.

По закінченню Школи всіх випускників додали до волонтерського чату, в якому наша студентка наприкінці минулого року дізналась про старт нового офлайн-проєкту для дітей та підлітків від ЮНІСЕФ «Спільно. Точки зустрічі».

«Спільно. Точки зустрічі» – це проєкт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що спрямований на підтримку підлітків та їхніх родин, які постраждали через війну. У межах проєкту було створено спеціальні точки, де кожен бажаючий можє отримати базову соціоемоційну підтримку, доступ до індивідуальних та групових психологічних консультацій, факультативних занять зі шкільної програми тощо.

Тетяна була відібрана до волонтерського складу проєкту, в якому й досі бере активну участь. В її задачі входить:

- зв’язок з тренерами проєкту, які закріплені за точкою;

- забезпечення всіх необхідних матеріалів для майстер-класів;

- допомога тренерам у проведенні заходів;

- реєстрація учасників;

- проведення власних майстер-класів як то малювання аквареллю, настільні ігри, пластилінографія, рухливі ігри, вікторини тощо.

Відгук нашої студентки щодо її участі у проєкті: «Взагалі, участь в цьому проєкті дуже цікава, ти отримуєш нові знайомства, нові знання, нові можливості підтримати дітей та їхніх опікунів в умовах воєнного часу. Адже діти та їх опікуни знаходяться у сприятливому середовищі цих локацій і перебувають якомога далі від стресів і хвилювань, спричинених війною». 

Проєкт впроваджується ГО «Український професійний розвиток» у співпраці з Міністерством молоді та спорту України.