В УІПА відбувся Перший регіональний форум учнівського самоврядування для представників професійної (професійно-технічної) освіти «ПРОФЕСІЯ, КАР’ЄРА, УСПІХ!»

 

В Українській інженерно-педагогічній академії 8 вересня відбувся Перший регіональний форум для представників професійної (професійно-технічної) освіти «Професія, кар’єра, успіх!» за спеціальною темою «Побудуй свій професійний імідж».

Метою форуму було об’єднання зусиль у напряму забезпечення кар’єрного зростання молоді шляхом налагодження постійної взаємодії між учнями закладів професійної (професійно-технічної) освіти і студентами закладів вищої освіти Харківського регіону.

Цей захід став першим з впровадження інноваційного підходу розбудови партнерства при підготовці викладачів професійної освіти, на якому налагоджується пряма взаємодія студентів спеціальності 015 «Професійна освіта» в УІПА й учнями системи професійної (професійно-технічної) освіти. Українська інженерно-педагогічна академія вже 3 роки впроваджує концепцію створення нових механізмів управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти, що була розроблена в рамках виконання Erasmus + проєкту «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» PAGOSTE.

На форумі були присутні представники учнівського самоврядування, заступники директорів з виховної роботи та практичні психологи з 10 закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Харкова та області, а саме:

  1. Закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Чугуївський регіональний центр професійної освіти Харківської області»;
  2. Регіонального центру професійної освіти ресторанного, будівельного та автотранспортного сервісу Харківської області;
  3. ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище будівництва»;
  4. ДНЗ «Харківський регіональний центр професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування»;
  5. ДНЗ «Куп’янський регіональний центр професійної освіти»;
  6. ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище сфери послуг»;
  7. Регіонального центру професійної освіти ресторанно-готельного, комунального господарства торгівлі та дизайну;
  8. Слобожанського регіонального центру професійної освіти;
  9. Державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Харківське вище професійне училище швейного виробництва та побуту»;
  10. Люботинського професійного ліцею залізничного транспорту.

Зі сторони Української інженерно-педагогічної академії з ключовими доповідями на форумі виступили ректор УІПА, професор Денис Володимирович Коваленко, а також керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності Роман Олександрович Нестеренко, представники студентського самоврядування «UEPA Stud Senat».

За модерування проректора з науково-педагогічної роботи професора Марини Петрівни Васильєвої для керівництва та викладачів ЗП(ПТ)О було проведено круглий стіл «Налагодження взаємодії шляхом створення мережі».

Для учнівської молоді у студентському коворкінгу «UEPA Stud Coworking», у лабораторії психологічних практик та іміджу, а також у багатофункціональній STEAM-лабораторії УІПА було проведено низку цікавих тренінгів і майстер-класів.

Тренерами були:

- кандидат технічних наук, доцент Марина Миколаївна Чуйко;

- кандидат технічних наук, доцент Аліна Володимирівна Пак;

- кандидат психологічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри практичної психології Наталія Сергіївна Кучеренко;

- кандидат технічних наук, завідувач кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики, доцент Артем Михайлович Чернюк.

Основними завданнями форуму стали:

  1. Сприяння усвідомленню учнями і студентами ролі органів самоврядування у формуванні соціальної активності та професійному становленні.
  2. Обмін досвідом, ідеями та поглядами щодо створення позитивного середовища для самореалізації і досягнення успіху учнями та студентами у кар’єрному зростанні.
  3. Визначення успішних практик впливу органів учнівського (студентського) самоврядування на розвиток соціальної активності та побудови успішної кар’єри учнівської молоді Харківщини.

Наприкінці заходу всі учасники отримали іменні сертифікати.