Участь представника УІПА у фокус-групі проєкту SDG BRIDGE, що реалізується ПРООН в Україні

 

Керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, старший викладач кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Роман НЕСТЕРЕНКО 22 вересня став учасником фокус-групи в рамках проєкту SDG Bridge, який реалізує ПРООН в Україні.

Під час фокус-групи експерти з соціально-економічних питань за окремими ЦСР оцінювали результативність виконання Україною цілей за період 2019-2023. Оцінювалися 6 цілей, а саме:

- ЦІЛЬ 1 Подолання бідності.

- ЦІЛЬ 2 Подолання голоду, розвиток сільського господарства.

- ЦІЛЬ 8 Гідна праця та економічне зростання.

- ЦІЛЬ 9 Промисловість, інновації та інфраструктура.

- ЦІЛЬ 12 Відповідальне споживання та виробництво.

- ЦІЛЬ 17 Партнерство заради сталого розвитку.

Основною метою проєкту SDG BRIDGE є підготовка другого добровільного огляду стану реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР) в Україні. Проєкт було запущено в середині 2021 року у відповідь на звернення Президента та Уряду України щодо розробки загальнонаціонального порядку денного впровадження ЦСР.

Відповідно до порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року країни-члени заохочуються проводити національні огляди, які представляються на Політичному форумі високого рівня ООН.

Незважаючи на всі поточні виклики та пріоритети політики, що швидко змінюються, Кабінет Міністрів України та його Секретаріат продовжують виконувати зобов’язання щодо Порядку денного сталого розвитку, наголошуючи на необхідності визначення нових пріоритетів у рамках Цілей сталого розвитку для України. Тому Україна має намір підготувати Другий добровільний національний огляд у 2023 та представити результати у 2024 році.

Експертами фокус-групи були представники реального сектору економіки, наукових установ та закладів вищої освіти з усієї України.

Модерувала фокус-групу експерт проєкту з економічного блоку цілей Олександра ГУМЕННА, к.е.н., доцент, науковий співробітник ДУ «Інститут модернізації змісту освіти», лектор кафедри маркетингу та управління бізнесом Національного університету «Києво-Могилянська академія».