Кафедра РГТБ УІПА провела науково-методичний семінар щодо питань академічної доброчесності

 

На кафедрі ресторанного, готельного та туристичного бізнесу 4 жовтня відбувся науково-методичний семінар на тему «Теоретичні основи та практичні інструменти, які допомагають посилити культуру академічної доброчесності».

Були заслухані та активно обговорені виступи доцентів кафедри Бабаєвої О.В. та Олійник Н.Ю. Викладачі кафедри обмінялися думками з таких питань, як:

- вплив на академічну доброчесність дизайну освітніх програм та дисциплін, форматів поточного та контрольного оцінювання, методів викладання та комунікації зі студентами;

- наукове керівництво та інструменти планування наукового дослідження, що відповідає вимогам академічної доброчесності.

Активна дискусія відбулася з:

- питання використання в освітньому процесі систем штучного інтелекту;

- проблеми авторського права і штучного інтелекту.

Як результат роботи семінару було прийнято рішення провести опитування здобувачів 1-4 курсі з метою визначення їх обізнаності в питаннях, пов’язаних з академічною доброчесністю, взяти участь у анонімному опитуванні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти стосовно місця штучного інтелекту в навчальному процесі та з’ясування особистого ставлення учасників освітнього процесу до цього явища, зокрема, до Large Language Models (наприклад ChatGPT чи інших продуктів на основі цих моделей).

Також було вирішено, присвятити наступний науковий семінар питанням оцінювання кваліфікаційних робіт студентів з урахуванням використання ними штучного інтелекту.