Можливості УІПА

Українська інженерно-педагогічна академія

Рік заснування: 1958.

Державна форма власності.

Адреса: 61003, м. Харків, вул. Університетська, 16.

Тел./факс: (057) 731-28-62, (057) 731-32-36.

Електронна адреса: 

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. – ректор академії Коваленко О.Е.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. – приймальна комісія.

 Українська інженерно-педагогічна академія – сучасний освітній та науковий центр, який відкриває свою скарбницю знань, світових та національних цінностей науки і культури перед молоддю.

Історія академії розпочалась у 1958 році, з тих часів незмінним завжди залишається високий рівень підготовки фахівців.

Академія надає можливість студентам отримати фахову підготовку у відповідній галузі промисловості, психолого-педагогічну підготовку та робітничу професію. Це дозволяє їм у подальшому здійснювати важливу соціальну, професійну, виробничо-технологічну діяльність із забезпечення високого рівня навчання в системі професійної освіти: професійно-технічних училищах, технікумах, коледжах, школах, навчальних комбінатах, на виробництві.

Академія здійснює безперервну ступеневу підготовку за освітньо-кваліфікаційними рівнями: бакалавр-спеціаліст-магістр. Підготовку майбутніх фахівців здійснюють висококваліфіковані викладачі, доктори наук та кандидати наук.

Студенти академії навчаються за денною та заочною формами навчання. Ефективно діє система підготовки науково-педагогічних кадрів, яка включає докторантуру та аспірантуру

          

 

В Українській інженерно-педагогічній академії діють наукові студентські об’єднання і гуртки, які дають можливість реалізовувати свої захоплення і розширяти коло інтересів, важливою частиною студентського життя є спорт.

Студенти з інших регіонів України забезпечуються гуртожитком.

УІПА має 4 спеціалізовані Вчені ради із захисту кандидатських дисертацій; центр підготовки міжнародних інженерів-педагогів.

Близько 5000 студентів навчаються на 5 факультетах академії, кафедри забезпечують навчання студентів із гуманітарних, фундаментальних, загальноінженерних і спеціальних дисциплін, є центрами навчальної, методичної та науково-дослідної роботи.

До складу академії входять:

1. Навчально-науковий професійно-педагогічний інститут, м. Бахмут та Слав’янськ;

2. Стахановський навчально-науковий інститут гірничних та освітніх технологій.

У 1999 році академія одержала ліцензію на навчання іноземних громадян, і в 2000 році був створений Центр удосконалення підготовки іноземних громадян. До складу Центру входить підготовче відділення, яке здійснює довузівську підготовку іноземних громадян. За один рік навчання студенти, разом з вивченням української або російської мови, одержують необхідні знання з математики, фізики, хімії, біології та з інших фундаментальних наук.

Центр удосконалення підготовки іноземних громадян:

Україна, 61003, м. Харків, вул. Потебні, 3

Факс: (057) 706-39-71

Також УІПА має Навчально-науковий центр , де студенти проходять виробниче (на 6 дільницях) та професійно-технічне навчання, в процесі якого вони отримують робітничі розряди з ліцензованих професій:

  • оператор комп’ютерного набору
  • електрозварник ручного зварювання
  • токар
  • слюсар-ремонтник
  • електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування
  • монтажник радіоелектронної апаратури та приладів
  • контролер верстатних та слюсарних робіт (слюсарні і верстатні роботи)

Студенти мають можливість отримати та підвищити робітничу кваліфікацію з вищевказаних професій.

 

  

 

61030, м. Харків, вул. Греківська, 79

Тел.: (057) 733-71-64, (057) 762-71-45