Успішно відбулася Міжнародна школа лідерства з соціального підприємництва для фахівців сфери професійної освіти за підтримки House of Europe та Європейського Союзу

 

Метою Міжнародної школи лідерства було впровадження побудованого на кращих практиках Великої Британії та ЄС тренінгового курсу, за допомогою якого викладачі та майстри виробничого навчання системи професійної (професійно-технічної) освіти, методисти, викладачі фахової передвищої та вищої освіти України, а також представники організацій громадянського суспільства змогли окреслити для себе перспективи започаткування власного соціального бізнесу та покращення навичок викладання соціального підприємництва.

Під час Міжнародної школи лідерства викладачі з Університету Бедфордширу та Вестмінстерської бізнес-школи (Велика Британія), Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та Української інженерно-педагогічної академії (Харків, Україна) реалізували цілий комплекс насичених і практико-орієнтованих вебінарів і тренінгів, а саме:

- вебінар «Стати успішним соціальним підприємцем – необхідні навички та мислення» від Prof. Paul Burns з Університету Бедфордширу;

- вебінар «Вступ до соціального бізнесу та соціального підприємництва» від Dr. Manpreet Dhillon з Вестмінстерської бізнес-школи;

- вебінар «Запуск та управління соціальним підприємством» від Dr. Yongmei Bentley з Університету Бедфордширу;

- тренінг «Фінанси соціального підприємства» від доцента Олени Ярмош з Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця;

- вебінар «Бізнес-моделі соціальних підприємств та приклади успіху» від Prof. Yanqing Duan з Університету Бедфордширу;

- тренінги «Креативне мислення, генерування та оцінка ідей» та «Соціальне підприємництво: від ідеї до реалізації» від Романа Нестеренко з Української інженерно-педагогічної академії.

Окрім того, учасниками Міжнародної школи лідерства було запропоновано 29 бізнес-ідей соціального підприємництва, які під час спеціальної сесії питань і відповідей (Q&A Session) отримали поради та рекомендації від експертів проєкту з Великої Британії та України.

Важливою складовою Школи було ознайомлення фахівців сфери професійної освіти з іншими додатковими можливостями та професійними спільнотами.

Так, зокрема учасникам було представлено Українську інженерно-педагогічну академію як провідний ЗВО з підготовки та перепідготовки кадрів для професійної освіти. Презентовано міжнародні проєкти Erasmus+ CBHE PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні» та Create Creative Entrepreneurs в рамках програми Creative Spark: High Education Enterprise Enterprise за підтримки Британської Ради. Ознайомлено з ініціативами та можливостями ГО «Інноваційна Генерація» та Громадської спілки «Асоціація з розвитку професійної та неперервної освіти».

Також учасників було ознайомлено з програмою House of Europe (“Дім Європи”)   програма, що фінансується Європейським Союзом і створена для підтримки професійного й творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС та Великій Британії.

На підсумковій сесії Міжнародної школи лідерства з соціального підприємництва для фахівців сфери професійної освіти всі учасники змогли визначити власні надбання і результати участі у школі, а також окреслити перспективи у сфері впровадження власних.

Також під час підсумкової сесії учасники провели оцінку якості проведення Міжнародної школи лідерства «Соціальне підприємництво: нові ідеї та можливості для вчителів та майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти України» та надали свої рекомендації з покращення структури та змісту заходу.

Загалом оцінка заходу була позитивна та учасники відзначили, що Школу було проведено на високому рівні.

Загалом сертифікати за результатами участі у Міжнародні школі лідерства з соціального підприємництва для фахівців сфери професійної освіти отримали 138 випускників. 

Всі випускники отримали доступ до спеціального хмарного каталогу Школи, в якому зосереджено матеріали Міжнародної школи лідерства, а саме розклад, програма, презентації тренерів, відеозаписи заходів Школи, результати роботи учасників, корисні додаткові матеріали, сертифікати випускників та учасників.

Також всі охочі можуть ознайомитися з відеозаписами Школи на Фейсбук сторінці Create Creative Entrepreneurs за посиланням 

Міжнародна школа лідерства була ініційована керівником центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності, старшим викладачем кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Української інженерно-педагогічної академії Романом Нестеренко.

Міжнародна школа лідерства відбулася в рамках програми «Гранти на персональні проєкти в сфері соціального підприємництва» за фінансової підтримки House of Europe та Європейського Союзу за сприяння ГО «Інноваційна Генерація» (Харків, Україна).