Команда проєкту PAGOSTE запрошує усіх охочих долучитись до обговорення проєкту оновленого стандарту «Педагог професійного навчання»

 

У межах проєкту Erasmus+ «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні (PAGOSTE)» задля підвищення якості та осучаснення підготовки педагогів для системи професійної (професійно-технічної) освіти в Україні робоча група Інституту професійної освіти Національної академії педагогічних наук України завершила роботу з внесення змін до професійного стандарту «Педагог професійного навчання».

Значну увагу приділено відображенню у професійному стандарті компетентностей, пов’язаних зі здатностями педагога професійного навчання провадити професійно-педагогічну діяльність, дотримуючись вимог державних стандартів та використовуючи можливості партнерства з усіма суб’єктами освітнього процесу, реалізовувати національні та міжнародні проєкти у сфері освіти та партнерства, виконувати експериментальну діяльність, здійснювати виховну роботу з молоддю. Відповідно суттєвих уточнень також зазнав перелік необхідних педагогові знань, умінь та навичок.

Команда проєкту PAGOSTE запрошує всіх охочих долучитись до громадського обговорення проєкту оновленого стандарту. Зауваження та пропозиції просять внести у відповідну форму та надіслати до 18 вересня на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Нам важлива ваша думка!

Дякуємо за допомогу та небайдужість! 

Професійний стандарт (проєкт) «Педагог професійного навчання»  

Форма для внесення зауважень та пропозицій