Успішний початок змішаної інтенсивної програми з навчання комплаєнс-менеджменту в рамках ERASMUS+ проєкту BIP в Університеті Вісмара (Німеччина)

 

На базі Бізнес-школи Університету Вісмара (Німеччина) успішно реалізовано онлайн-фазу змішаної інтенсивної програми (ERASMUS+ BIP) «Механізми впровадження універсальних теоретичних і практичних підходів до навчання комплаєнс-менеджменту в університетах Європейського Союзу та України», яка відбулася 6-7 березня 2024 р. Ця віртуальна зустріч об’єднала представників різних європейських університетів, сприяючи міжнародній співпраці та збагачуючи дискусії з комплаєнс-менеджменту.

Проєкт ініційовано та реалізується під керівництвом та координацією керівника Програми міжнародного менеджменту Університету Вісмара професора д-ра Алі Арнаута та наукової співробітниці д-ра Анни Фоменко. Проєкт фінансується ЄС через ERASMUS+ BIP, підкреслюючи прагнення програми розвивати глобальну співпрацю у вищих закладах освіти і залучив учасників з Німеччини, Португалії, Туреччини, Угорщини, Чеської Республіки та України.

Університети-учасники BIP:

- Hochschule Wismar (Німеччина).

- Будапештська школа бізнесу (Угорщина).

- Хіміко-технологічний університет у Празі (Чехія).

- Toros University (Туреччина).

- Universidade Portucalense Infante D. Henrique (Португалія).

- Українська інженерно-педагогічна академія (Україна).

Також до програми були запрошені додаткові партнери з України: Центральноукраїнський національний технічний університет, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти та ГО «Професійна мережа менеджерів освіти і науки України» (PNRM).

Від УІПА у програмі взяли участь проректорка з науково-педагогічної роботи, проф. Марина ВАСИЛЬЄВА, керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності академії Роман НЕСТЕРЕНКО, доцент кафедри економіки та менеджменту Юлія ДУДНЄВА.

Онлайн-конференція 6-7 березня є першою фазою з трьох, за якою слідує 1-тижнева офлайн-конференція у Вісмарі в квітні та підсумкова онлайн-конференція в травні 2024 р.

Даний етап підкреслив обмін досвідом у сфері комплаєнс-менеджменту між європейськими країнами та Україною, під гаслом «United by Compliance». Майбутні обговорення будуть зосереджені на конкретних деталях і потребах української сторони, з великим наголосом на теоретичних основах для покращення освіти в цій галузі.

Особлива увага була приділена поважним гостям, зокрема д-ру Катаріні Барлі, віце-президенту Європейського парламенту, Беттіні Мартін, міністерці науки землі Мекленбург-Передня Померанія, та Франку Юнге, представнику Вісмара в Бундестазі. Д-р Катаріна Барлі та інші гості привітали учасників BIP, надали інформацію про європейські дослідницькі проєкти та взяли жваву участь у дискусіях щодо наближення України до стандартів ЄС.

Українська інженерно-педагогічна академія висловлює щиру подяку Університету Вісмара і особисто д-ру Алі Арнауту та д-ру Анні Фоменко за співпрацю і можливість долучення до проєкту.