УІПА розпочинає реалізацію нового міжнародного проєкту з посилення можливостей українських академічних працівників в інноваційній педагогічно-психологічній освіті та дослідженнях

 

Українська інженерно-педагогічна академія спільно з представниками Університету імені Масарика (Чеська Республіка) у співпраці з партнерами в Україні з Університету Григорія Сковороди в Переяславі, Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет», Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка та Запорізького національного університету розпочинають новий міжнародний проєкт з модернізації вищої педагогічної і психологічної освіти в Україні.

Проєкт «Посилення можливостей українських академічних працівників в інноваційній педагогічно-психологічній освіті та дослідженнях», який реалізує Університет імені Масарика у співпраці з партнерами в Україні, був підтриманий із ресурсів Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у межах співпраці з розвитку, що реалізується за кордоном.

Проєкт буде реалізовуватись з квітня по грудень 2024 року і передбачає створення та імплементацію спільного курсу «Педагогічно-психологічна робота з учнями у складних життєвих ситуаціях», підвищення кваліфікації академічних працівників у сфері якісного та кількісного дослідження шкільництва та створення збірки навчальних матеріалів для педагогічно-психологічної роботи з учнями у складних життєвих ситуаціях.

20 березня 2024 року у форматі онлайн відбулася стартова координаційна зустріч щодо початку реалізації проєкту, на якій було узгоджено основні складові реалізації проєкту, його заходів і очікуваних результатів.

Від Української інженерно-педагогічної академії до реалізації проєкту будуть долучені кафедра практичної психології, кафедра педагогіки, методики та менеджменту освіти, кафедра інформаційних комп’ютерних технологій і математики та центр інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності.

Дякуємо партнерам з Чехії за підтримку та співпрацю та вітаємо колег з України з успішним проходженням конкурсного відбору і початком реалізації проєкту!