Відбулися перші важливі перемовини УІПА та PHWT в рамках ініціативи Twinning/Єднання Cormack Consultancy Group

 

В рамках міжнародної ініціативи Twinning/Єднання від Cormack Consultancy Group відбулися перші важливі перемовини у онлайн-форматі про розбудову партнерства між Українською інженерно-педагогічною академією (УІПА) та Private Hochschule für Wirtschaft und Technik (PHWT).

На тристоронній зустрічі від УІПА були присутні ректор академії професор Олена Коваленко, проректор з наукової роботи професор Олександр Купріянов, керівник центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності Роман Нестеренко та доцент кафедри іншомовної підготовки, європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Ганна Корнюш. Делегацію PHWT представляли президент університету Prof. Dr. Dennis De та координатор міжнародної співпраці Prof. Dr. Christian Lauter. Зі сторони Cormack Consultancy Group зустріч модерували пані Claire Axel-Berg та пані Oksana Vavrenchuk.

Перша зустріч були присвячена знайомству і пошуку можливих напрямків партнерства між УІПА та PHWT. Ректор Олена Коваленко презентувала німецьким та британським колегам нашу академію, а проректор Олександр Купріянов представив наше бачення можливих напрямків співпраці. У свою чергу Prof. Christian Lauter презентував свій університет, а президент Prof. Dennis De окреслив своє бачення можливих напрямків спільної роботи.

PHWT – це сучасний інноваційний університет Німеччини, який розташований у землі Нижня Саксонія з кампусами у містах Вехта та Діпхольц, він був заснований у 1998 році. Особливістю даного ЗВО є практикоорієнтовані дуальні програми та більше ніж 200 бізнес-партнерів.

В університеті впроваджено 6 бакалаврських програм з бізнес-адміністрування, бізнес-інформатики, промислової інженерії, машинобудування, мехатроніки, електротехніки та магістерська програма бізнес-адміністрування та менеджмент.

Знайомство пройшло дуже успішно і вже наступного тижня заплановано наступний раунд переговорів, який буде присвячений формуванню конкретного переліку проєктів для спільного впровадження.

Програма «Twinning/Єднання» ініційована провідною Британською консалтинговою компанією у сфері вищої освіти Cormack Consultancy Group.

Метою програми є налагодження співпраці українських закладів вищої освіти з університетами ЄС та Великої Британії, персоналізація допомоги від партнерського/партнерських ЗВО, яка спрямована на підтримку, відновлення та розвиток українського університету під час війни та у довгостроковій перспективі, формування стратегічних партнерств і альянсів для спільної роботи та подальшої взаємної інтернаціоналізації.