Візит делегації УІПА до Університету Ауреля Влайку у рамках реалізації міжнародної мобільності Erasmus+ (Арад, Румунія)

 

У період з 27 по 31 травня делегація Української інженерно-педагогічної академії у складі проректорки з науково-педагогічної роботи, професорки кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Марини ВАСИЛЬЄВОЇ, професорки кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики Тетяни БОНДАРЕНКО, керівника постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності УІПА, старшого викладача кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Романа НЕСТЕРЕНКО та доцентки кафедри економіки та менеджменту Юлії ДУДНЄВОЇ взяла участь у програмі викладацької мобільності.

За програмою представники УІПА відвідали семінари, воркшопи, лекції, які були присвячені налагодженню міжнародної співпраці між університетами. Так у перший день з вітальним словом та ознайомчою програмою виступили ректор Teodor FLORIN CILAN, Conf.univ.dr. та координатор Institutional Erasmus Cerlinde KNAP. Також у перший день викладачі взяли участь у Romanian Language Crash Course, де ближче познайомилися з румунською культурою та особливостями мовної комунікації. Юлія ДУДНЄВА та Роман НЕСТЕРЕНКО презентували академію, розповіли про міжнародні проєкти, наявні спеціальності та пропозиції щодо співпраці. У другий та третій дні були заплановані воркшопи «How society molds young minds», «Sports and thinking», «Youth building trust and networks in our community» та «Entrepreneurship and education, a path to a successful career», де викладачі долучилися до активностей, які проводить університет в рамках міжнародних проєктів. Також за програмою міжнародної мобільності було проведено Teaching activities. Так професорки Марина ВАСИЛЬЄВА та Тетяна БОНДАРЕНКО провели лекції англійською мовою для студентів факультету освітніх наук, психології та соціальної роботи на теми «SOLE methodology in social and educational activities» та «Gamification as an effective tool of engaging students in educational process».

Українська інженерно-педагогічна академія має тривалу співпрацю із факультетом освітніх наук, психології та соціальної роботи Університету Ауреля Влайку в Араді. Тетяна Бондаренко, Марина Васильєва та Роман Нестеренко спільно із заступником декана професоркою Габріелою Келемен мають спільні публікації у журналі Education Plus (Румунія), де представники УІПА були членами редакційної колегії журналу, а також мають спільні статті у виданнях Скопус, науковці спільно беруть участь у міжнародних наукових конференціях, форумах, семінарах.

Окрім офіційних зустрічей для наших викладачів було організовано такі культурні заходи:

− екскурсію по Університету Ауреля Влайку та по місту Арад;

− екскурсію по околицях міста Арад та місцевому румунському етнокомплексу.

Візит відбувався у рамках проєкту Erasmus+ КА107 міжнародної мобільності викладацького складу з «Aurel Vlaicu» University of ARAD.