В УІПА відбувся круглий стіл з представниками легкої промисловості, професійної та фахової передвищої освіти Харківщини в рамках україно-шведського проєкту TEX4YUA

 

В Українській інженерно-педагогічній академії 26 червня в рамках україно-шведського проєкту TEX4YUA відбувся круглий стіл на тему «Стала досконалість для української молоді в текстильній та швейній промисловості».

На заході були присутні представники фахової передвищої (Харківський фаховий коледж технологій та дизайну) та професійно-технічної освіти м. Харкова (ДПТНЗ «Харківське вище професійне училище сфери послуг», ДНЗ «Регіональний центр професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області», ДЗП(ПТ)О «Харківське вище професійне училище швейного виробництва та побуту»), а також підприємці швейного та текстильного напрямків та активісти ГО «Інноваційна генерація». УІПА на заході представляли члени команди проєкту з кафедри харчових технологій, легкої промисловості і дизайну та Центру інноваційних освітніх технологій, міжнародних зв’язків та академічної мобільності.

В рамках зустрічі були обговорені теми, пов’язані з наданням українським здобувачам, учням, професіоналам та молодим працівникам текстильної та швейної промисловості, а також викладачам закладів вищої, фахової передвищої і професійної (професійно-технічної) освіти, знань, навичок та інноваційного мислення у сфері текстилю, щоб стати конкурентоспроможними на міжнародному ринку, підвищити зацікавленість молоді у програмах, спрямованих на промисловість в Україні, через заплановані в рамках TEX4YUA заходи:

‒ розширення можливостей молоді, залученої до текстильної промисловості в Україні;

‒ створення онлайн-платформи для обміну ресурсами та комплексними навчальними матеріалами;

‒ зміцнення співпраці між партнерами;

‒ підготовка нових заявок на фінансування від ЄС для забезпечення майбутньої підтримки розвитку молодих спеціалістів текстильної промисловості в Україні.

Партнери проєкту TEX4YUA:

‒ The Swedish school of textiles (University of Boras)

‒ Українська інженерно-педагогічна академія (м. Харків)

‒ Луцький національний технічний університет

‒ ГО «Innovation Generation» (м. Харків)

Проєкт TEX4YUA «Стала досконалість української молоді в текстильній та швейній промисловості» реалізується в рамках програми Шведського інституту SI Baltic Sea Neighbourhood Programme.