УІПА виграла новий проєкт Еразмус+ Жан-Моне Story of the United Europe: From war to integration

 

Представники кафедри краєзнавчо-туристичної роботи, соціальних і гуманітарних наук Української інженерно-педагогічної академії вибороли новий Еразмус+ проєкт за програмою Жан-Моне (SUEW2I) Модуль «Story of the United Europe: From war to integration/Історія Об’єднаної Європи: від війни до інтеграції».

Основною метою цього проєкту є розвиток інноваційного викладання, посилення міждисциплінарних досліджень та дискусійних заходів у галузі історії об’єднаної Європи (як окремої галузі європейських студій) з метою залучення більшої кількості студентів, співробітників академії та інших осіб до цієї галузі досліджень та активного внеску в економіку і суспільство ЄС.

Таким чином, новий проєкт, з бюджетом 25,500 Євро на три роки, сприятиме підвищенню обізнаності, наданню знань та навичок про Європейський Союз.

Навчальний курс модулю матиме на меті зробити внесок у базу знань, необхідних для побудови мультикультурного підходу, економічного та соціального зростання, солідарності та сталого розвитку у відносинах між Україною та ЄС.

Вітаємо всю академічну спільноту і особливо команду проєкту, доцентів кафедри краєзнавчо-туристичної роботи, соціальних і гуманітарних наук УІПА Олега Тавшунського, Ольгу Кашабу та Юлію Черненко і бажаємо їм подальших успіхів та натхнення.

Слід зазначити, що ціль напряму Жан Моне в рамках Програми ЄС Еразмус+:

  • активізувати євроінтеграційний дискурс;

  • сприяти досконалості євроінтеграційних студій;

  • залучати заклади вищої освіти до дослідження євроінтеграційних процесів;

  • поширювати ідеї Об’єднаної Європи, знання про ЄС у широкому суспільстві (за межами наукових кіл та спеціалізованої аудиторії), наближаючи ЄС до громадськості.