Участь УІПА в Українсько-Американській конференції з питань комерціалізації науково-технічних розробок та досліджень

 

Ректор Української інженерно-педагогічної академії Олена Коваленко на чолі академічної делегації долучилася до роботи дуже важливої українсько-американської конференції з питань комерціалізації науково-технічних розробок та розбудови університетського стартап-руху, що відбулася 27 січня у стартап-центрі Spark НТУ «ХПІ».

Серед гостей заходу були Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, представники міської та обласної влади, ректори провідних університетів, директори науково-дослідних інститутів, представники міжнародних венчурних фондів, інженерних та стартап-компаній, а також американських університетів, зокрема Массачусетського технологічного університету та Університету Берклі.

Захід проводив «eō Business Incubators» – інкубаційна програма з надання менторської підтримки стартапам, яка є частиною Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», спільно з Міністерством освіти і науки, НТУ «ХПІ» та Національною академією наук України.

Проєкт є першим американським технологічним бізнес-інкубатором в Україні, який за два роки існування досяг безпрецедентних успіхів. Business Incubator також співпрацює з Українським фондом стартапів, який сприяє розвитку перспективних проєктів для надання грантів.