В УІПА успішно провели захід до Дня Науки

 

В Українській інженерно-педагогічній академії в режимі відео-конференції був відсвяткований День науки. Проректор з наукової роботи Олександр КУПРІЯНОВ привітав всіх зі святом та відзначив важливу роль науки для суспільства, особливо у воєнний час, а також підкреслив, що майже всі спеціальності і наукові напрямки академії знадобляться для відбудови країни після нашої перемоги. Проректор подякував науковцям за роботу, яка не переривається навіть у воєнний час.

Також проректор представив презентацію з числовими підсумками наукових досягнень академії за минулий навчальний рік, а також узагальнив роботу за найбільш значимими заходами. Окремо була проаналізована потужна міжнародна діяльність академії, яка продовжується попри війну.

Зав. кафедри економіки підприємств та менеджменту (м. Бахмут) Ганна МИХАЛЬЧЕНКО представила презентацію про участь у міжнародних академічних проєктах та різних інших заходах, які проводилися на базі Навчально-наукового професійно-педагогічного інституту.

Голова ради молодих вчених доцент кафедри автоматизації, метрології та енергоефективних технологій Олена ЧЕРНЯК розповіла про вагомі досягнення молодих вчених УІПА.

Здобувач третього (освітнього-наукового) рівня вищої освіти третього року навчання Олександр ШЕВЧЕНКО кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти; спеціальність 011 Освітні, педагогічні науки; науковий керівник д.пед.н., проф. Людмила ШТЕФАН представив свою доповідь про «Формування змісту валеологічної компетентності здобувачів вищої немедичної освіти».

Студентка 1 курсу магістратури, кафедри фізики, електротехніки та електроенергетики групи ДЕА-ПОЕн22 мг  Злата ОБЕРЕМОК розповіла про проєкт «Екологічне комунальне управління енергоспоживанням», який на даний час завершено. В проєкті брали участь здобувач вищої освіти Сергій ВОЙТЕНКО, доцент кафедри ФЕТ і ЕЕ Юлія ОЛІЙНИК.

Наприкінці заходу проректор з наукової роботи нагородив Почесними грамотами за наукові здобутки науково-педагогічних працівників і студентів академії. Після віртуального нагородження, для присутніх на території академії номінантів відбулося нагородження в Залі засідань академії. Нагородження в очному форматі пройшло після трирічної перерви через пандемію і війну.