Вийшла у друк антологія проєкту PAGOSTE «Partnership-based Governance and Standardisation of Vocational Teacher Education in Ukraine»

 

За результатами роботи міжнародного проєкту ERASMUS + PAGOSTE «Нові механізми управління на основі партнерства та стандартизації підготовки викладачів професійної освіти в Україні», який тривав з 2020 по 2024 рр., була підготовлена та вийшла у друк антологія проєкту «Partnership-based Governance and Standardisation of Vocational Teacher Education in Ukraine» (Партнерське управління та стандартизація професійної педагогічної освіти в Україні).

У цій публікації розглядаються актуальні проблеми професійної педагогічної освіти (ПТО), приділяючи особливу увагу інституціональним, організаційним та управлінським аспектам. По-перше, у ній підбито підсумки чотирирічного проєкту Erasmus+ з нарощування потенціалу «Нові механізми партнерського управління та стандартизації професійної педагогічної освіти в Україні» (PAGOSTE), що фінансується Європейським виконавчим агентством з освіти та культури. У центрі уваги проєкту було управління системою ПТО в Україні. По-друге, вона виходить за рамки вузького контексту проєкту і досліджує проблеми, а також передовий досвід систем ПТО в інших країнах Європи та за її межами.

Матеріали з Англії, Нової Зеландії, Австралії, Італії, Німеччини, Австрії та Швейцарії доповнюють український контекст і дають читачам більш повне уявлення про системи ПТО.

Команда Української інженерно-педагогічної академії спільно із Науково-методичним центром професійно-технічнної освіти у Харківській області предствала два розділи антології, а саме:

− «Establishing Excellence in Vocational Education Teacher Training at Ukrainian Engineering Pedagogics Academy (UEPA) (Створення досконалості в підготовці викладачів професійної освіти в Українській інженерно-педагогічній академії)», автори Olena Kovalenko, Nataliia Briukhanova, Liudmyla Shtefan, Tatiana Bondarenko, Hanna Korniush & Nataliia Korolova;

− «Civil Society and Policy Dialogue in Vocational Education and Training» (Громадянське суспільство та політичний діалог у сфері професійної освіти і навчання), автори Oleksandr Kupriyanov, Tetiana Bondarenko, Halyna Yelnykova, Denys Kovalenko, Roman Nesterenko & Tetiana Ruslanova.

Вітаємо колег та бажаємо подальших успіхів.