Представник УІПА відвідав офлайн зустріч випускників House of Europe у Києві

 

Керівник постійно діючої робочої групи з інтернаціоналізації та проєктної діяльності Української інженерно-педагогічної академії старший викладач Роман НЕСТЕРЕНКО відвідав офлайн зустріч випускників House of Europe: House Talks.

До нетворкінгу долучилися більше 30 випускників різноманітних програм House of Europe. Анастасія ПУСТОВІЙ - експертка зі стратегічних комунікацій та співзасновниця стратегічного бюро Superwise дуже професійно та захопливо фасилітувала нетворкінг представників спільноти.

На зустріч також завітав пан Фабіан МЮЛЬТАЛЕР, директор Goethe-Institut в Україні, щоб привітати випускників та подякувати за плідну працю на благо України. Координаторка спільноти випускників House of Europe Дарʼя КОСТЮК презентувала програму та особливості функціонування спільноти.

Спільнота випускників це майже 1700 неймовірних особистостей, які вже скористалися можливостями House of Europe: виграли гранти, отримали стипендії або пройшли навчальні програми.

House of Europe («Дім Європи») — програма, що фінансується Європейським Союзом та створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС і Великій Британії. Вона зосереджена на культурі й креативному секторі, освіті та роботі з молоддю, соціальному підприємництві, медіа.

House of Europe пропонує більш як 20 програм: стипендії, покликані допомогти українським спеціалістам і далі працювати всупереч війні, гранти на персональні проєкти, поїздки на конференції, курси й стажування в ЄС і Великій Британії тощо.

Команда House of Europe фінансує відновлення культурної інфраструктури, підтримує переклад літератури та творчу співпрацю між Україною та ЄС і Великою Британією, опікується збереженням української культурної спадщини й розвитком креативних та освітніх стартапів. Онлайн-лабораторії, воркшопи, дискусії, конференції, хакатони та інші заходи відбуваються регулярно в межах програми.