Захід до Міжнародного дня визволення вязнів фашистських концтаборів

 11 квітня 2016 року в Українській інженерно-педагогічній академії відбулася  традиційна зустріч студентів і співробітників УІПА з колишніми в’язнями концтаборів, учасниками антифашистського руху, ветеранами, учасниками Другої світової війни.

Після зустрічі відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам нацистських переслідувань.

11 квітня 2016 року в Українській інженерно-педагогічній академії відбулася  традиційна зустріч студентів і співробітників УІПА з колишніми в’язнями концтаборів, учасниками антифашистського руху, ветеранами, учасниками Другої світової війни.

Схвильовано слухали присутні у залі розповідь голови Обласної ради бійців антифашистського опору Малицького Ігоря Федоровича про нелюдські умови існування в німецьких концентраційних таборах, жахливі спогади колишньої ув’язненої  жіночого табору Фоміної Марії Федорівни. Нікого не залишив байдужим фільм «Вівтар Перемоги» про долі в’язнів – жінок і  дітей, юнаків і дівчат, молодих і літніх – людей, що потрапили у страшне пекло концтаборів.

З вітальним словом виступила ректор УІПА Коваленко Олена Едуардівна.

Привітати колишніх в’язнів фашистських концтаборів, учасників та ветеранів Другої світової війни прийшли представники Харківської обласної асоціації громадських організацій інвалідів та ветеранів війни, Харківського обласного Комітету ветеранів військової служби-учасників холодної війни, Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С.Конєва». Завершилася зустріч концертою програмою, підготовленою студентами Української інженерно-педагогічної академії для гостей заходу.

Після зустрічі відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам нацистських переслідувань.