Візит делегації УІПА до Політехнічного університету Картахени (Іспанія) у рамках реалізації міжнародної мобільності Erasmus+

 

У період з 6 по 10 травня делегація Української інженерно-педагогічної академії у складі ректора Дениса КОВАЛЕНКА та професорки кафедри інформаційних комп`ютерних технологій і математики Тетяни БОНДАРЕНКО взяла участь у XI Міжнародному навчальному тижні, який проводився на базі Політехнічного університету Картахени (Іспанія), в рамках якого була низка заходів, пов’язана із розширенням міжнародної співпраці. Міжнародний навчальний тиждень – це тиждень навчання та обміну досвідом для працівників закладів вищої освіти. У заході брали участь 60 учасників із 23 країн.

За програмою представники УІПА відвідали семінари, воркшопи, лекції, які були присвячені налагодженню міжнародної співпраці між університетами. Так у перший день з вітальним словом та ознайомчою програмою виступили професор Рафаель ТОЛЕДО, проректор з питань інтернаціоналізації та Європейського університету та пані Беатріс МАРІН, керівник міжнародного офісу. Професор Франциско ВІРА, міжнародний координатор розповів про програми для європейських університетів та представив Європейський технологічний університет (EUt+), частиною якого є Політехнічний університет Картахени. Викладач іспанської мови як іноземної Хуана Марі БЕЛЬЧІ провела лекцію «Вступ до іспанської культури». Другий день навчального тижня був присвячений новим можливостям міжнародних мобільностей для студентів та викладачів. Викладачі відвідали воркшоп: Erasmus+ BIP: нова можливість мобільності, який провела керівник міжнародного офісу Беатріс МАРІН. BIP (змішані інтенсивні програми) – це короткі, інтенсивні програми, які використовують інноваційні способи навчання та викладання, включаючи використання онлайн-співпраці. Програми можуть включати навчання на основі проблем, коли транснаціональні та міждисциплінарні команди працюють разом над вирішенням проблем. Уможливлюючи нові та більш гнучкі формати мобільності, які поєднують фізичну мобільність з віртуальною частиною, змішані інтенсивні програми мають на меті охопити всі типи студентів з усіх сфер, галузей та циклів навчання.

З ефективними практиками застосування Erasmus+ BIP виступили професор Джулія ВАЙС – школа сільськогосподарської інженерії, професор Хуан Карлос ААРНОУТСЕ – школа телекомунікаційної інженерії, професор Хоакін РОКА – школа промислової інженерії.

За програмою також була проведена інтерактивна робоча сесія, присвячена Дню Європи, яку провела Пані Амор МАРТІНЕС, мультиплікатор Eurodesk – Департамент молоді (Міська рада). В рамках сесії представники різних університетів могли більш тісно познайомитися та обмінятися практичним досвідом у напрямку реалізації міжнародної мобільності та спільних наукових проєктів та заходів.

Окрім офіційних зустрічей для наших викладачів було організовано такі культурні заходи:

− екскурсія Картахеною;

− морська прогулянка;

− екскурсія центром міста Мурсія;

− екскурсія по Кабо-де-Палос: одному з найважливіших природних заповідників Середземномор’я.

Візит відбувався у рамках проєкту Erasmus+ КА171 міжнародної мобільності викладацького складу з UPCT in Cartagena.